malo receptov za pripravo tofuja

MIX GOLAŽ

SESTAVINE:
100-150g mix koščkov
2 sesekljani čebuli
2 stroka strtega česna
2 jedilni žlici olivnega olja
40 dag paradižnika
2papriki
1 žlica paradižnikove mezge
1žlica mlete paprike
Sol, poper in sojina omaka po okusu

Na olju prepražimo čebulo in česen, dodamo papriko in paradižnik ter dušimo 10 do 15 minut. Nato dodamo  mix koščke in ostale sestavine ter kuhamo pri srednji temperaturi še 10 minut..

MIX-OV CURRY

SESTAVINE:
100-150g mix koščkov
1 čebula
1 jedilna žlica currya
1 žlička zmlete kumine
1 žlička zmletega koriandra
1 žlica nasekljanega česna
2Jedilni žlici olivnega olja
1 jogurt, sol po okusu

Na olju prepražimo čebulo, da postekleni, dodamo mix koščke, curry, kumino, koriander, jogurt in česen ter kuhamo na zmernem ognju še 15 minut. Serviramo z rižem.

TESTENINE Z DROBLJENCEM

SESTAVINE:
100-150g drobljenca
1 sesekljana čebula
2-3 žlice olivnega olja
1 žlička sesekljane bazilike
1 žlička paradižnikove mezge
Sojina omaka in sol po okusu

Na olju popražimo čebulo, dodamo drobljenec, baziliko, paradižnikovo mezgo in nekaj žlic vode. Vse skupaj par minut podušimo na koncu dodamo sojino omako in sol.
Kuhane testenine prelijemo z omako
.

SEJTANOVA ENOLONČNICA

SESTAVINE:
100-150g sejtanovih koščkov
25 dkg krompirja
10 dkg zelene, olupljene in narezane na rezine
25 dkg kolerabe, olupljene in narezane na rezance
3 žlice olivnega olja
Riževa moka
Sol, poper in sojina omaka po okusu
1/2žličke zmlete kumine
Voda

Na maščobi popražimo zelenjavo, dodamo sejtanove koščke in malo podušimo, dodamo kumino, sol, poper in sojino omako. Prelijemo z vodo in na zmernem ognju kuhamo slabo uro.

SEJTANOVI ZREZKI S ČEBULO

SESTAVA:
6 sejtanovih zrezkov
2 ćebuli
4 žlice olivnega olja
Voda, sojina omaka, sol poper in drobnjak

Na tanko narezano čebulo popražimo na olivnem olju, malo jo zalivamo z vodo. Dodamo sejtanove zrezke, sojino omako, sol in poper malo zalijemo in pusti vreti 5 minut, po potrebi zgostimo z riževo moko.

OKARIN KRUH

SESTAVA:
600g okare
300g koruzne moke
1 velika žlica soli
Sok ene limone
1 ščepec naribanega ingverja
250g palmove masti
11g kopar
Ščepec mlete kumine

Vse sestavine damo skupaj v večjo posodo, palmovo maščobo razstopimo in prelijemo preko vseh sestavin ter vse skupaj dobro pregnetemo. To zmes damo v pomaščen pekač ali peki papir jo z roko enakomerno potlačimo in zgladimo ter jo z nožem razrežemo na želene kocke. Ter damo v ogreto pečico na 180°C  in pečemo 25 minut.

Koruzno moko lahko nadomestite z riževo, ajdovo, kamutovo ali pirino moko.

MUFINI Z BANANO IN ČOKOLADO

SESTAVA:
3 zrele banane
100g palmove masti
50g tofuja
100g fruktoze
3 kapljice vanilia arome
200g riževe moke
1 pecilni iz vinskega kamna
150g na kockice narezane čokolade

Vse suhe sestavine dobro premešamo, dodamo vse mokre sestavine in vse skupaj premešamo, dodamo raztopljeno palmino maščobo in še enkrat premešamo, da dobimo gladko maso. Namaščen pekač za mufine napolnimo z 1,5 velike žlice mase na en mufin, če nam ostane kaj mase jo enostavno porazdelimo. Pečemo v ogreti pečici na 190 stopinj celzija 20 minut.

TOFUJEV MUFIN
SESTAVA
1 naribano kislo jabolko
Sok ene limone
100g palmove maščobe
1 pecilni iz vinskega kamna
100g rozin
300g tofuja
1,5dcl sojinega jogurta
100g fruktoze
200g moke

Vse suhe sestavine dobro premešamo,dodamo naribano jabolko, zdrobljen tofu, limonin sok, sojin jogurt rahlo premešamo dodamo raztopljeno palmovo maščobo in premešamo v gladko maso. Namaščen pekač za mufine napolnimo z 1,5 velike žlice mase na en mufin, če nam ostane kaj mase jo enostavno porazdelimo. Pečemo v ogreti pečici na 190 stopinj celzija 20 minut.

Komentiraj