DOGNANJA SKOZI ZDRAVLJENJE

ENERGIJSKI SISTEMI TELESA

Energijskega sistema ne smemo enačiti s cirkulacijskim sistemom. Energijski vhod v telo se prične skozi desno roko in se nadaljuje skozi desno dojko. Od tu dalje pa potuje preko žolča v kolk, po površini kože v stopala, kjer se pri gležnju obrne navzgor. Iz gležnja potuje v mehur in tanko črevo iz tankega črevesa pa po površini kože v levo dojko in naprej v velike možgane, kjer se obrne navzdol in potuje skozi levo obščitnično žlezo, ščitnico, desno obščitnično žlezo in nato v vrat, kjer se razveja v pet kanalov. Od tu dalje naj bi energija prvo stekla preko srca v levo roko in ven. Viški energije gredo skozi vranico in levo nogo ven.

Energijo v našem telesu distribuirajo in sprejemajo čakre in energijski kanali.

Kaj so čakre?
Čakre so energijska središča, ki sprejemajo in usmerjajo energije, življensko silo, ter valove misli in čustev. Energijska središča so tenkočutna čutila, ki povezujejo telesno, duševno in duhovno stanje zavesti. So most med človeku vidnim telesom in večini ljudem še nevidnim delom telesa. Ti vrtinci stalno sprejemajo vibracije od zunaj in jih tudi vračajo.

Imamo osem takih vrtincev-čaker, ki pa so videti kot krogi enakih velikosti če smo seveda zdravi. Imena teh čaker po vrsti od spodaj navzgor pa so: KORENSKA ČAKRA, SAKRALNA ČAKRA, POPKOVNA ČAKRA, SRČNA ČAKRA, GRLENA ČAKRA, TRETJE OKO, UŠESNI ČAKRI IN KRONSKA ČAKRA.
Veliko časa sem pri svojem delu polagal pozornosti prehrani, urejanju energijskega sistema in čiščenju astralnega, mentalnega ter fizičnega telesa. Zato vam sedaj pišem nekaj osnov kako si lahko pomagate sami urejati svoja telesa.

ZAKAJ ZBOLIMO

Ko se pojavi bolezensko stanje telesa, govorimo o tem, da je naše telo preveč zakisano – torej se nam spremeni ph v telesu in naših tekočinah in da informacijo kislo bazičnem stanju krvi, urina ali sluznic. Torej vsako vnetje, ki se pojavi na določenem mestu v telesu ali koži pomeni, da je na tistem mestu spremenjen faktor ph, kar pa nam pove, da se na tistem mestu zbirajo določene kisline odpadlih produktov. Najbolj izpostavljeni pa so:koža, črevesje in pljuča, saj se tam odpadli strupi deponirajo največkrat. Takrat ko se v telesu zgodi ta proces, pravimo da je prišlo do pomanjkanja natrija v krvi in telesu.

PITJE LIMONINEGA SOKA

Pitje limoninega soka pomeni ozdravitev vseh želodčnih težav in tako imenovanih bolezni. Pijemo ga 5 krat dnevno, vsak dan. Najbolj pomembno pa je, da limonin sok pijemo zjutraj na tešče in zvečer tik pred spanjem. Pozorni pa moramo biti, da vsaj pol ure prej, niti kasneje ne pijemo drugih tekočin, saj bi s tem močno povečali kislost.
Kaj torej sok limone naredi v stiku z želodčno kislino?
Ko udarita želodčna kislina in kislina limone, se v želodcu naredi lug0, ki hladi in tako omogoča tudi to, da se želodčna sluznica prične obnavljaiti. Če nas velikokrat peče zgaga je zelo dobro za nekaj časa opustiti v prehrani živalske beljakovine, saj za razkroj le tega telo porebuje abnormno količino želodčne kisline.

ZAKAJ DAMO LJUDEM PITI SLANO VODO

Slano vodo dajemo piti zato, ker se brez soli v telesu ne more vršiti elektroliza in čiščenje. Vemo, da se vsi odvečni minerali in beljakovine vežejo na sol in jih z uriniranjem odplaknemo iz telesa. Če v telesu primanjkuje soli, se prav tako lahko pojavi povišan telesni tlak in vročina, zato je priporočeno da se v tem primeru daje ljudem piti slano vodo. S tem zopet uravnamo pravilni pretok informacij skozi telo ter čiščenje telesa.

KALIJ

Kalij telo potrebuje za vezavo kislin in se ga nujno daje vsem ledvičnim bolnikom, zato, ker je nujno potreben za produkcijo nadledvičnih hormonov. Tudi plesnivost kože je pomankanje kalija v telesu. V telo ga vnašamo z pitjem krompirjevega soka. Če pa je kalija preveč, se pa to kaže kot tenka in suha koža. V temu primeru pa dajemo ljudem piti čaj iz preslice, seveda sladkan z fruktozo. V primeru raka, pa ljudje dobijo oteklino na obolelem mestu.

V PRIMERU DA NEKDO NE MORE OZDRAVETI

Takrat govorimo, da v telesu primankuje bilurubina, ki je barvilo in zdravilo za jetra. Odvečni bilurubin razkraja sol tako, da pri bolnikih na jetrih damo piti slano vodo. Ta omili porumenelost kože. Tudi hren topi bilurubin, ta pa maščobe.

KOŽNE BOLEZNI

Če začutimo srbenje kože, to pomeni, da je koža pretopla in je na njej preveč cinka in sladkorji ne gorijo (širijo se vene). Kmalu se opazi rdečica, nato pa diagnoza dermatitis.

Preventiva je umivanje z alkalnimi mili, mazanje kože z makovim oljem, ki kožo ohladi, ter čistim eteričnim oljem brina in lovorja na dekolte. Ko pa je delovanje kože že zelo okvarjeno, moramo začeti mazati  kožo lasišča z zmesjo iz drenovih pešk. Na ta način začne telo usmerjati energijo od znotraj navzven, tako se ohladi trebuh in začne delovati glava.

Kožo celega telesa je priporočljivo mazati s pivom in pravilno pripravljenim bučnim oljem. To naredimo po vročih kopelih.

KAKO V TELO VNESTI DOVOLJ MITERALOV

Da bi zadovoljili potrebi telesa z minerali, popijemo 2l energijsko obdelane vode v 1 tednu in v telesu imamo mineralov za cel mesec. Pitje te vode 2l na dan 2 meseca pa pomeni, da se vsaka odmrla celica prične revitalizirati, saj ta voda vsebuje nikelj, ki  je superprevodnik. Moramo pa biti previdni pri pitju, ker se v telesu pričnejo procesi v trenutku.

Pri pitju te vode  se je priporočljivo mazati z oljem grozdnih pešk saj je to olje čista energija ledvic – posledično pa je odvisen od delovanja želodca katerega delovanje urejamo z pitjem čistega limoninega soka. Želodec mora imeti  ph 6.5, da je omogočena presnova, ki  je odvisna od delovanja hipofize katera potrebuje za pravilno delovanje fosfor.

ALKOHOLIZEM

To težavo današnjega časa odpravimo z oljem osake, če posameznik to dovoli. Ko namažemo dekolte s tem oljem in eno kapljico vlijemo v dl tople vode, v trenutku telo postane alkalno. Ph se  dvigne na 8 in telo ne čuti več potrebe po alkoholu. Terapijo je potrebno izvajati vsaj 14 dni, 3 krat dnevno in težava je odpravljena.

HIV

To je težava 21 stoletja, ki pa ni nič drugega kot to, da je v telesu prevelika količina spolnih hormonov. Ti hormoni se pričnejo vezati s celicami, ki pa nimajo več pravilnih energijskih pretokov, torej so v fazi odmrtja. Pri tem je potrebno najprej iz telesa počistiti odvečne spolne hormone in energijsko uravnati, segreti in ohladiti organe in celice. Potrebna pa je seveda tudi pravilna prehrana, ker v tem času telesa ne smemo obremenjevati s hrano, ki je težko prebavljiva kot tudi z raznimi pijačami. Vsak, ki ima ta problem ozdravi v pol leta s pravilnim delom, prehrano in strokovno pomočjo.

KALIJ

Kalij telo potrebuje za vezavo kislin in se ga nujno daje vsem ledvičnim bolnikom, zato, ker je nujno potreben za produkcijo nadledvičnih hormonov. Tudi plesnivost kože je pomankanje kalija v telesu. V telo ga vnašamo z pitjem krompirjevega soka. Če pa je kalija preveč, se pa to kaže kot tenka in suha koža. V temu primeru pa dajemo ljudem piti čaj iz preslice, seveda sladkan z fruktozo. V primeru raka, pa ljudje dobijo oteklino na obolelem mestu.

DIABETES, SLADKORNA BOLEZEN

Po mojih dognanjih oziroma izkušnjah je sladkorna bolezen nič drugega kot alergija na živalske beljakovine torej moramo za odpravo teh težav obvezno omejiti uporabo le teh. Sladkorna bolezen pomeni prgretost telesa in ga je zato potrebno najprej ohladiti. Pred kakršno koli terapijo pa je pomembno ugotoviti stanje posameznih organov, naprimer: ledvic, pljuč, jeter, itd… in temu primerno prilagoditi terapijo. Zato je posvet s strokovnjakom nujen. Prvi pogoj za uspešno terapijo je seveda prehrana, ki mora biti zelo nizkokalorična in v majhnih količinah. Izogibati se je potrebno črnega kruha, ker ta s svojo fermentacijo pregreva črevesje. Je se bel kruh v majhnih količinah, ker je neprimerno lažje prebavljiv kot pa črn. Zelo priporočljivo je opraviti terapijo s svežim krompirjevim sokom, da se uredi črevesje, kar ima za posledico tudi ureditev krvnega tlaka in padec sladkorja. Najprej pa je potrebno zožiti vene s kopeljo v topli vodi, potem pa poriniti toploto ven iz telesa s tem, da damo roke v toplo vodo, noge pa v mrzlo, za par minut. Po kopeli 20 minut, v 32 stopinj celzija, ima bolnik normalen sladkor.

MRAVLJINCI V NOGAH IN ROKAH

Pri tej težavi pmeni da imamo zastoje toplote v telesu. Rešitev je da damo noge v ledeno vodo 5 stopinj roke pa v vročo 45 stopinj, tako da porinemo hlad navzgor, ta pa nam porine toploto navzdol in tako razširi arterije (ožilje v nogah). Druga možnost pa je kopel v 29 stopinj topli vodi.

PEKOČI PODPLATI NA NOGAH

V primeru da nas pečejo podplati, pomeni da imamo pregreto telo. Ni pa nujno, da to pomeni tudi zožitev ožilja nasplošno, v nogah pa zožitev ožilja v tem primeru vedno obstaja. Če ni splošne zožitve  ožilja, to pomeni da napram volumnu ožilja preveč jemo. Problem rešimo s tem, da damo roke v zelo toplo vodo, noge pa v ledeno in na ta način poženemo vročino iz telesa ter se začnemo normalno prehranjevati.

KAKO POPRAVLJAMO RITEM SRCA

Ritem srca uravnava adrenalin, ki se ustvarja v ledvicah. Zato je na nek način potrebno stimulirati ledvica, da bi ustvarila pravilno količino adrenalina za normalen ritem srca. Pomagamo si lahko na sledeč način: Levo roko položimo z dlanjo zadaj na levo ledvico, desno pa spredaj na predel srca. S tem postopkom urejamo ritem srca bolnika na ritem našega srca. Terapija naj traja približno eno minuto, oziroma do ureditve ritma. Pozorni pa moramo biti na roke, da je leva res na ledvici, desna pa na srcu. Na enak način lahko pomagamo tudi sebi. Ta terapija je namenjena predvsem živčnim in psihičnim bolnikom pa tudi drugim, ki imajo težave z ritmom srca.

NARAVNA KEMOTERAPIJA PLJUČ

Termofor, topel 55 stopinj položimo na levo dojko za eno minuto, zatem ga prestavimo na desno dojko za eno minuto. Ta postopek ponovimo še dvakrat. Potem pa vzamemo še enako topel termofor in ju fiksiramo na obe dojki hkrati, iztočasno pa obe roki namočimo v ledeni vodi za 10 minut. Ta terapija se najbolj priporoča pacientom z rakom na pljučih in pacientom ki imajo zoženo ožilje pljuč. To je idealna terapija za pljuča in glavo in je metoda za čiščenje pretoka skozi glavo v pljuča.

ARTERIJSKA HIPERTENZIJA ALI POVIŠAN TLAK

Previsok telesni tlak pomeni preveliko toploto v ožilju(zoženo ožilje) in preveliko toploto v masi (telo, mišice). Center, ki je odgovoren za uravnavanje oz. sproščanje hipertenzije je na zatilju glave pod najizbočenega dela glave in 2,5 centimetra znotraj glave malo desno od sredine glave v velikosti pingpong žogice pod lobanjo. Pri ljudeh, ki jim pritisk skače pa ni nujno, da je vzrok za visok tlak zoženo ožilje. Človek z visokim pritiskom mora najprej začeti manj jesti in to nizko kalorično hrano, da se ohladi. Torej človek z 100 kg ima največkrat nižjo telesno temperaturo kot človek, ki je polovico lažji, kar pomeni da je pri debelejših ljudeh pregretost telesa v notranjosti stalnica. Ohladimo se vedno tako, da damo najprej roke v vodo in led za petnajst minut (lahko damo tudi noge v toplo vodo, zaradi ožilja in ledvic), potem pa gremo v kopel toplo 35 stopinj za 7 minut ali 36 stopinj za 6 minut. V slučaju nizkega pritiska pa opravimo kopeli 29 stopinj za 11 minut in 30 stopinj za 15 minut, da si dvignemo energijo.

TONIK ZA MASKO NA OBRAZU

Naribamo lupinice ½ kg limon in ½ kg pomaranč, prekuhamo 2 dl vode, jo shladimo do mlačnosti in prelijemo z njo naribane lupinice limone in pomaranče. Potem daš mešanico za tri dni v hladilnik, po treh dneh zmes precediš in uporabiš. Ta gel naneseš na obraz ali katerikoli drug del telesa in počakaš da se posuši. To ponoviš trikrat, nato spereš z vodo in na kožo naneseš svojo običajno kremo. To je zelo dobra maska za obraz saj je hranilna in ni agresivna.

HOLESTEROL – ZAKAJ?

Holesterol nastane zaradi napačne prehrane, kar ima za posledico, da se telo prične pregrevati, ledvica in jetra pa pričnejo delati slabše. Vse to je zaradi hiperprodukcije toplote v telesu, zaradi česar se odpre celoten mehanizem kože, ker se telo preventivno ohlaja. To pa pomeni tudi veliko izgubo energije, posledično pa se prične v jetrih ožiti ožilje in zaradi tega pojenjuje razstrupljanje krvi, ni žolča, ni prebave in ni presnove. Strupene snovi se razsorbirajo, zaradi slabe funkcije jeter pa se ne morajo presnoviti in zaradi tega se pričnejo nalagati na stene ožilja. Zbolimo vedno takrat ko telo ne zmore presnoviti maščob. Glavni čistilec telesa je pravilna prehrana, ki pa mora biti v osnovi alkalna. Torej moramo telesu dodati dovolj kvalitetno hrano da to počisti vse odvečno in vse strupe, brez posledice za jetra in ledvica. Terapije za popravo so neboleče vendar pa so boleče za našo duševnost ker vidimo kaj delamo narobe. Za premostitve tega se priporoča večkrat dnevno antistresna terapija, ki pa jo dobite napisano pri terapevtu.

ZAKAJ NI DOBRO JESTI VELIKO BELJAKOVIN ŽIVALSKEGA IZVORAOZIROMA ZAKAJ JE BOLJE JESTI SUROVO KOT PA PEČENO ALI KUHANO MESO

Surovo meso je beljakovina, ki je nezakrknjena, zato tudi veliko manj škodljiva kot kuhana ali pečena. Beljakovina, ki zakrkne pri pečenju na maščobi je najtežje prbavljiva, ker so tam prisotne težke maščobe že strupene. Beljakovine se zaradi tega ne razkrajajo v normalni temperaturi, temveč se vežejo na tiste elemente in presnovo v telesu, ki presegajo temperaturo 38 stopinj celzija. Spajajo se z maščobnimi celicami molekulami in tvorijo celulit. Če pa so že razgrajene in prežgane kot maščobe pa se pretvorijo v holesterol, primarno, pozneje pa se odlagajo tudi kot obloge v koži, pljučih in črevesju. V kuhanem mesu, pa naj bo toplo ali mrzlo, se tvorijo najhujši strupi, ki se kopičijo v limfi preden se deponirajo. Pri tem se ustvarijo velike temperature zaradi pogostega ogljika in zastojev v limfi, ki je zasičena. Vprimeru, da pa jemo surovo meso, se ta ze razgradi v kislinah želodca in dvanajsternika do take stopnje, da je možna že presnova preden preden se beljakovina segreje do 40 stopinj celzija. Stupi se odlagajo v črevesju in ker so topni v vodi, ostane v črevesju čista beljakovina, ki je uporabna za obnovo telesa. Te beljakovine imenujemo žive beljakovine. Torej če jemo beljakovine, lahko jemo surovo meso, ne dimljeno ali pršut, surovo ribo, naravnkisano surovo mleko od zdrave krave.

ZAKAJ JE FOLNA KISLINA POTREBNA V TELESU IN KJE JO DOBIMO

Folno kislino dobimo v svežem sadju ali zelenjavi, ki vsebujejo večje količine te kisline. To so dinje, lubenica, krompir, svež paradižnik, rumena pomaranča, ananas. V rumeni pomaranči je največ  folne kisline v decembru, potem pa vse manj, ker se dehidrira in v njej ni več soka. Vezana je na vitamin c da je obstojna. V bučah pa je zaradi njih ivestukture folna kislina obstojna samo toliko časa, dokler ne pride v stik z zrakom. Piti moramo vedno sveže pripravljene sokove in to kar nekaj dni, pol ure pred obrokom. Vendar pa naj bo hrana ki jo jemo med kuro obvezno alkalna, ker se pri presnovi beljakovin tvori preveč sečne kisline in ta uničuje folno kislino. Folna kislina se v telesu hitro razgradi, ni obstojna in se ne kopiči. Zato je zelo pomembno, da se pravilno hranimo.

ZAKAJ SE POJAVI UHAJANJE VODE

V mehurju je mišičevje ohlajeno zaradi dolgotrajnega zastoja energije. Mišica, ki je na izhodu mehurja, je tako ohlajena da ne tesni več tudi ob najmanjšem pritisku in zato uhaja urin. To stanje lahko poravimo s pritskom pravokotno na popek, 10 minut brez prestanka. Stiske ponovimo trikrat zaporedoma v razmaku ene minute med stiskom in to 7 dni. Že po prvem stisku začutimo, da se mišica odzove, ker začne boleti, boli pa vse do šestega dne, potem se bolečina ustavi. Ko se bolečina ustavi pa vemo, da je funkcija mišice postala normalna. V slučaju da terapija ne uspe v prvem tretmaju le to ponovimo seveda pa se to zgodi redko.

ČREVESJE

S črevesjem je težje in zahteva več dni terapije. Običajno je potrebno 14 dnevno stiskanje točke na sredini med popkom in sramno kostjo v spodnjem predelu trebuha po 5 minut brez prekinitve. Po tej terapiji se vse mišice v rektumu povlečejo na staro mesto in tudi črevesje začne delovati normalno. V primeru da še ni željenega učinka se lahko terapija ponavlja še en teden.

ENERGIJSKA URAVNAVA ORGANIZMA IN ZBIJANJE TELESNE TEMPERATURE BREZ ZDRAVIL

Spomnimo se da preko rok urejamo glavo, preko nog pa pljuča. Vležemo se na hrbet in dvignemo najprej roke v zrak, 3x po 5 minut, z enominutnimi presledki, da najprej izpraznimo glavo. Potem pa se pomaknemo leže do zidu in dvignemo pravokotno noge v zrak, 3x po 15 minut z enominutnimi presledki. Ta terapija se svetuje vsem, ki imajo visoko vročino, težave s cirkulacijo (saj se tako telo hladi po naravni poti), visokemu krvnemu sladkorju (pade nivo sladkorja), pomaga pri depresiji, prehladu in glavobolih. Po tej terapiji pa je zelo priporočljivo opraviti še kopel 36 stopinj celzija za 12 minut, da se uredi venozno ožilje. Spomnim naj še, da je pri slabi cirkulaciji telo pregreto (hipo funkcija), pri pretirani cirkulaciji pa podhlajeno (hiper funkcija). Torej če je koža hladna smo pregreti, če je koža vroča pa podhlajeni. Otroke pa dajemo v dve stopinji bolj toplo vodo od telesne temperature.

RAK

Rakava obolenja so največkrat posledica prekomirnega uživanja koaguliranih beljakovin živalskega izvora, ker nas pregrevajo saj mora naš želodec proizvesti abnormne količine kislin da se beljakovine lahko pričnejo razkrajati. Če pa je v želodcu veliko kislin se sprošča tudi veliko toplote in to spravlja našo ščitnico v hiper stanje saj ima ukaz hladiti telo, ki pa je velikokrat že hladno. Torej je preventiva za preprečevanje raka zmanjšati količino zaužitega mesa in raznih umetnih-sintetičnih jedi in pijač. Lahko pa dnevno pojemo 10 jabolčnih pečk (če pa že govorimo o diagnozi pojemo pa 1-2 žlički jabolčnih pečk). Zdraven pa skrbimo za pravilno prehrano in zaužijemo vsak dan 0.5dl morske vode z fruktozo ter 0.5 zlice tinkture iz lubja trte. SEVEDA PA JE POTREBNO VSEENO IMETI ZDRAVNIŠKI IN STROKOVNI NADZOR KO GRE ŽE ZA STANJE DIAGNOZE.

TERAPIJA ZA ČIŠČENJE KRVI Z KOSTANJI

Priprava napitka: Trideset kostanjev olupimo in damo kuhat v en liter vode in kuhamo toliko časa dokler ne ostane približno šest decilitrov vode nato dobro zmiksamo in zmes pijemo trikrat po dva decilitra na dan. Terapijo izvajamo en teden vsak dan nato pe naredimo premor vsaj en mesec.

TOREJ LJUBEZEN TER ZDRAVJE GRESTA SKOZI ŽELODEC, NAJ SE VAŠA SKRB ZA VAŠE TELO ODVIJA S TOPLINO IN LJUBEZNIJO, SAJ STE DEL MATERE ZEMLJE IN DOKLER BOSTE SPOŠTOVALI NJEN ZAKONE, NE BOSTE ZBOLELI.

Komentiraj