ZAHVALE

<!–[if gte mso 9]>ZAHVALA IN PRIPOROČILO

 

Lansko leto so se mi proti koncu jeseni začele stopnjevati bolečine v nogah (predvsem v levi). Ker imam težave z nogami že vsa leta, sem kar nekaj časa odlašala z obiskom zdravnika, ko pa nisem mogla več hoditi brez pomoči bergel, sem se le odločila in odšla k zdravniku. Zaradi dolgih čakalnih vrst sem se odločila in obiskala samoplačniško ortopedsko ambulanto. Cca 2 meseca in pol so me zdravili s terapijami, mi dajali blokade, moje stanje pa se je samo slabšalo. Nato so mi konec marca še enkrat slikali nogo in ugotovili dejansko bolezen. Naenkrat nisem smela narediti niti koraka več brez bergel (pa saj ga tudi nisem mogla). Potem so mi nogo 2 x operirali in konec maja povedali, da brez pomoči bergel ne bom mogla več hoditi. Poleg tega se mi je bolezen (metastaze) zasejala tudi po drugih delih telesa. Dobila sem nekaj obsevanj, pa hormonske tablete in protibolečinske tablete z morfijem in kontrolo čez 3 mesece.

Nikakor se nisem mogla sprijaznit z dejstvom, da bom »papala« tablete 3 mesece, pa s pomočjo protibolečinskih tablet prespala večino dneva, potem pa bo, kar bo. O bolezni sem se pogovarjala s sorodniki, prijatelji in znanci in dobila priporočilo, da obiščem BUDISTIČNO ZDRAVITELJSKI CENTER  LOBSANG GJATSO – gospoda Marjana Rupnika. Brez oklevanja sem ga poklicala, saj sem ga malo že poznala iz njegovih oddaj po Radiu Celje.

Že po telefonu mi je prijazno dal prve napotke glede prehrane in začetnih terapij, kar mi je vlilo voljo in pogum.  Z novim načinom prehranjevanja sem pričela resnično takoj in čeprav sem se malo bala, nisem imela nobenih težav. Po prvi terapiji (12/6-13) , ki sem jo opravila v njegovem centru, sem se počutila kot prerojena. Naslednji dan je bil moj običajen jutranji sprehod čisto drugačen, kot prej – vsaj 1 x daljši in brez običajne utrujenosti. Pa dnevi so ponovno dobili svoj smisel. Čeprav za zdravega človeka malo, sem tisto, kar sem naredila, lahko naredila z lahkoto.

Do sedaj sem opravila v centru samo dve terapiji, vmes pa mi gospod Marjan prijazno odgovarja na moja eventuelna vprašanja po telefonu.  V petek, t.j. 26.7.13 so mi pregledali kri in povedali, da je moja krvna slika glede na diagnoze zelo dobra.

Od odkritja moje bolezni  do danes je  minilo 4 mesece. Ko sem izvedela za diagnozo, sem si mislila, da imam pred sabo verjetno še kakšne 3 mesece življenja in mislila sem, da bo ta preostanek ležanje v postelji. Sedaj pa že kakšen teden dni  hodim pretežno brez bergel(pomaga mi tudi uporaba sistema za regeneracijo celic),  tablet proti bolečinam ne potrebujem (no če malo zaboli, se pa tudi potrpi) in počutim se zelo dobro. Vem, da moje zdravljene še zdaleč ni zaključeno (tudi vse metastaze v telesu še niso uničene), vendar sem resnično hvaležna za vse, kar je g. Marjan do danes storil dobrega zame.

Na osnovi mojih dobrih izkušenj tudi priporočam obisk    BUDISTIČNO ZDRAVITELJSKEGA CENTRA  LOBSANG GJATSO – g. Marjana Rupnika.

V Celju, julij 2013

Marica Laščak