PRIKRITI DOGOVORI LOBIJEV

<a href=”http://blog.vecer.com/v1/default.asp?kaj=2&blog=borislavkosi&id=52111″ target=”_blank”>Smrtonosni farmacevtsko-prehrambeni pakt

 

 

Zaradi jemanja zdravil letno umre več kot sto tisoč ljudi!

 

 

 

Koliko nam lahko pomagajo farmacevtska zdravila pri zdravljenju bolezni? Kevin Trudeau, avtor knjige »Natural cures »they« do not want you to know about« (Naravna zdravila, za katere »oni« ne želijo, da jih poznate, op.a.) trdi, da ravno jemanje zdravil povzroča še dodatne bolezni, ki se lahko končajo tudi s smrtjo. V omenjeni knjigi je zbral ogromno šokantnih in grozljivih podrobnosti o delovanju farmacevtske in prehrambene industrije v povezavi s politiko. Avtorju so ponujali milijone dolarjev, da preneha širiti neprijetna dejstva o farmacevtski industriji, vendar je ostal neomajen v svojem poslanstvu.

»Ne obstaja niti eno farmacevtsko zdravilo, ki bi pozdravilo bolezen. To je dokazano dejstvo, ki ga je priznala tudi farmacevtska industrija. Vsa zdravila zgolj potiskajo simptome bolezni, in kar je najbolj pomembno, povzročajo nove  bolezni, česar se mnogi ljudje sploh ne zavedajo. Farmacevtska podjetja imajo samo en cilj: prodati čimveč zdravil,« pravi Trudeau, ki je bil prisoten na številnih sestankih farmacevtskih korporacij in poslušal direktorje teh podjetij. Eden od njih je rekel: »Briga me, kakšne poškodbe lahko naše zdravilo povzroči jetrom, važno mi je samo, da to zdravilo odobri Agencija za hrano in zdravila (FDA). Plačajte, kolikor je potrebno, najdite sposobne lobiste, samo da dobimo dovoljenje za prodajo tega zdravila. Čez pet let, ko bodo ugotovili, da zdravilo povzroča okvare jeter, ga bomo pač umaknili s tržišča. Ni pomembno, takrat bomo s tem zdravilom že zaslužili milijarde.« Trudeau poudarja: »Imejte v mislih, da farmacevtska industrija ne želi, da se ljudje pozdravijo. Če bi vsi ljudje na svetu bili zdravi, bi farmacevtska podjetja ostala brez posla.« V nadaljevanju objavljamo še nekaj zanimivih odlomkov iz knjige.

 

Jemanje farmacevtskih zdravil povzroča nove bolezni

Farmacevtska industrija se zaveda, da jemanje zdravil pomembno vpliva na razvoj številnih bolezni, kot na primer rak, diabetes, srčne bolezni in še mnoge druge. Zakaj ta industrija skriva to informacijo pred javnostjo? Predvsem zaradi profita od prodaje zdravil. Poglejmo ciklus: človek začne jemati zdravilo, da bi se znebil simptomov določene bolezni. Nekaj mesecev kasneje se mu pojavijo simptomi nove bolezni, toda to novo bolezen je izzvalo prvo zdravilo, ki ga je jemal. Sedaj oseba začne jemati novo zdravilo za to novo bolezen. Izgleda kot da zdravilo deluje. Stanje se človeku izboljša, simptomi izginejo. Toda nekaj mesecev kasneje se pri tej osebi pojavi kup zdravstvenih težav. Za nove zdravstvene probleme dobiva človek spet nova zdravila. Ali sedaj vidite, kako je to dobičkonosno za farmacevtsko industrijo, ki to dela namerno? To je šokantno. Industrija, ki zase trdi, da preprečuje in zdravi bolezni, pravzaprav povzroča še več novih bolezni. Ljudje, ki uživajo največ farmacevtskih zdravil, so najbolj bolni.

Četrti vzrok smrti v Ameriki je napačno zdravljenje ljudi

 

The Journal of the American Medical Association ocenjuje, da letno v Ameriki zaradi stranskih učinkov zdravil, ki jih je odobrila FDA, umre več kot 125 tisoč ljudi. Vsako leto umre zaradi jemanja aspirina dva tisoč ljudi, čeprav so ga jemali v priporočenih količinah.

 

Tretji ali četrti vzrok smrti v Ameriki je napačno zdravljenje ljudi, odgovorni pa so zdravniki, ki pacientom predpisujejo farmacevtska zdravila, napačne terapije ali na njih izvajajo nepotrebne kirurške operacije. Dr. James Walker, avtor knjige Holocaust American Style (Holokavst na ameriški način, op.a.): »Potrebno bi bilo podati obtožnico proti medicinskemu kartelu, na čelu katerega so FDA, Urad za zaščito potrošnikov, kot tudi proti ameriškemu Kongresu, ker dopuščajo, da letno umre več kot milijon ljudi.« Harvardski psihiater dr. Joseph Glen Mullen: »FDA poseduje informacije o zdravilih proti depresiji, ki pri uporabnikih, predvsem mladih, povečujejo težnjo po samomoru.« New York Times je objavil raziskavo o zdravilu Natrecor, ki povzroča okvaro ledvic. Associated Press je objavil raziskavo o zdravilu Avastin, ki lahko povzroči možgansko in srčno kap. Znanstvenik FDA je priznal, da je zdravilo Vioxx povzročilo smrt 150 tisoč ljudi. V članku New York Times razkrivajo, da več kot polovica odobrenih novih zdravil povzroča zelo hude stranske učinke, ki so jih objavili šele nekaj let po začetku prodaje teh zdravil. FDA je odobrila zdravilo Baycol, namenjen za zmanjšanje holesterola. Po nekaj mesecih so ga umaknili s tržišča, ker so zaradi njega 32 pacientom odpovedale ledvice. Zdravila za zmanjšanje holesterola dejansko lahko povzročijo srčno kap. To celo potrjujejo raziskave farmacevtske industrije. Ocenjujejo, da je zdravilo Celebrex ubilo več kot deset tisoč ljudi. Po podatkih Ameriškega medicinskega združenja je več kot milijon Američanov postalo delovno nesposobnih po uživanju farmacevtskih zdravil. In še in še…

 

Farmacevtska industrija vodi vojno proti naravnim zdravilom

Ali bi bila farmacevtska industrija srečna, če bi nekdo odkril naravno zdravilo, ki bi odpravilo diabetes do takšne mere, da pacientom ne bi bilo več potrebno jemati inzulina? Seveda ne. Ostali bi brez posla. Zanimivo je omeniti, da obstaja takšno zdravilo za diabetes. Osebi, ki ga je odkrila, je nek farmacevtski koncern ponudil več kot trideset milijonov dolarjev, da ga ne bi začela prodajati. Da bi zaščitila profit farmacevtske industrije, je FDA celo brez razprave v Kongresu uvedla zakon, ki se glasi: »Samo patentirano zdravilo lahko zdravi ali prepreči bolezen.« To je norost. Vsi vemo, da je to laž. Skorbut je posledica pomanjkanja vitamina C, pozdravi pa se lahko npr. z uživanjem agrumov. Toda, če bi rekli, da je pomaranča zdravilo za skorbut, bi v Ameriki lahko končali v zaporu zaradi prodaje zdravila brez dovoljenja FDA.

 

Efedra, naravni dodatek k prehrani, je FDA prepovedala, zato, da se lahko bolje prodaja efedrin, farmacevtska verzija izdelka. Neka oseba je prodajala naravna zdravila za zdravljenje aidsa. FDA jo je takoj tožila, vendar je  bil gospod na vrhovnem sodišču proglašen za nedolžnega, kajti dokazal je, da so njegove metode učinkovitejše od farmacevtskih zdravil. Avtor knjige je začel prodajati koralni kalcij kot dodatek k prehrani in mnogi ljudje so mu pisali, da jim je ta proizvod pomagal pri krepitvi zdravja. Truedau: »Ameriška agencija za zaščito potrošnika (FTA) mi je na začetku dovolila prodajo in predvajanje reklam, toda po nekaj mesecih so proti meni sprožili tožbo, ker naj ne bi imel dokazov, da koralni kalcij koristi zdravju ljudem. Zakaj so me tožili šele potem, ko se je proizvod uspešno prodajal?  Zakaj so čakali osemnajst mesecev? Če bi me zaustavili na samem začetku, ne bi od mene mogli izpuliti toliko denarja, ki sem ga ustvaril s prodajo. Ta agencija ne ščiti potrošnikov, temveč velike korporacije, proti katerim še niti enkrat ni sprožila tožbe.«

 

Dodatek avtorja članka: FDA je prepovedala tudi prodajo stevije, naravnega sladila. Te rastlinske substance se varno uporabljajo več sto let, so v skoraj polovici sladke hrane konzumirane na Japonskem, so kultivirane in intenzivno raziskane po celem svetu, imajo sposobnost preprečiti gnitje zob, zavirajo rast določenih bakterij, uravnavajo nivo krvnega sladkorja, zdravijo poškodbe in zmanjšujejo odvisnost od sladkarij. Za razliko od aspartama pri steviji ni nobenih poročil o stranskih učinkih in znanstvene raziskave dokazujejo njeno varnost. Stevija nikoli ni bila prikazovana kot povzročiteljica možganskih tumorjev ali kateregakoli od 92 stranskih učinkov, ki jih ima aspartam.

 

Vir: www.vegsource.com/davis/sweetners.htm

 

Dobičkonosno sodelovanje farmacevtske in prehrambene industrije

Prehrambena industrija v želji po večjem dobičku namerno vstavlja v hrano kemijske snovi, ki povzročajo lakoto, debelost in odvisnost od hrane. Mnoge snovi, ki jih dajejo v hrano, povzročajo depresivnost, kar je voda na mlin farmacevtski industriji, ki izdeluje zdravila proti depresiji. Zanimivo je, da nekatere aditive, ki povzročajo depresijo, izdelujejo ista farmacevtska podjetja, ki izdelujejo tudi zdravila proti depresijam.

 

Kako je mleko našlo pomembno mesto v piramidi zdrave prehrane?

Piramido zdrave prehrane si je izmislila, promovirala in sponzorirala mlekarska industrija v šestdesetih letih prejšnjega stoletja in jo je potem uradno objavila tudi ameriška vlada. Takrat je mlečna industrija začela izobešati po ameriških šolah plakate s piramido zdrave prehrane z namenom vplivanja na otroke, da bi redno uživali mlečne proizvode. V tej piramidi ima mleko zelo pomembno mesto.

Damjan Likar Vir: revija Aura

 

 

Komentiraj